Big Brother 2020 -voittajaksi Joel – paluu oli koronakriisin takia pysäyttävä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Big Brother Suomi -realitysarja huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa kruunattiin peräti 12 viikkoa kestäneen kilpailun voittaja. Yleisö äänesti kauden suurimman voittajan neljästä finaali-iltaan asti selvinneestä asukkaasta. Voittajaksi kruunattiin lopulta 25-vuotias jyväskyläläinen viherrakentaja Joel, joka nappasi BB-voittajan tittelin lisäksi itselleen 30 000 euron voittopotin.

Kuva: Nelonen Media

Toiseksi sijoittui 21-vuotias vantaalainen Kristiina. Kärkikaksikon äänet jakautuivat loppukirin jälkeen 66,2 prosenttia Joelille ja 33,8 prosenttia Kristiinalle. Finaalipäivään olivat kärkikaksikon lisäksi selviytyneet myös neljänneksi tullut Paula sekä kolmanneksi tullut Arttu. Finaaliviikolle selvisi yhteensä kuusi asukasta, joista Julia häädettiin perjantaina ja Olli-Pekka lauantaina. Muiden finalistien häätöjen jälkeen Joel ja Kristiina jäivät hämmentyneinä ja epäuskoisina kahdestaan tyhjään taloon.

– No huh huh, sinä ja minä. Nyt on sairaat setit, Joel tokaisi Kristiinalle tyhjässä talossa.

Joel tuli kauden aikana tunnetuksia rauhallisena ja leppoisana miehenä, joka ei viihtynyt talossa toisinaan vallinneessa älämölössä, vaan tutkaili tapahtumia rauhallisemmin etäältä ja laukoi nasevia kommentteja. Etenkin Artun ja Kristiinan kanssa ystävystynyt Joel koki talossa myös pienoisen suhdedraaman Sasan kanssa. Joelin ansiosta BB-fanit pääsivät nauttimaan myös suoranaiseksi somehitiksi nousseesta Lievestuoreen salsa -kappaleesta.

BB-finaali kuvattiin poikkeusjärjestelyin. Kauppakeskus REDIssä sijaitsevassa studiossa oli paikalla vain kaudella aiemmin pudonneita asukkaita. Finalistien läheiset olivat lähetyksessä mukana etäyhteydellä. Näky oli pysäyttävä 12 viikkoa täyseristyksessä olleille asukkaille, joilla ei luonnollisesti ollut mitään tietoa uusista rajoituksista.