Piparinleivonnan SM-kilpailu: Upea tuulimylly toi voiton kotiin Rovaniemelle

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Järjestyksessään kymmenes Piparinleivonnan SM-kilpailu järjestettiin lauantaina 28. marraskuuta. Rovaniemeläinen Maija Vuonokari voitti nuorten sarjan teoksellaan Myllynhoitaja joululomalla. Aikuisten sarjan voittajaksi valittiin tamperelaisen Leena Taivalsaaren teos Jouluillallinen. Finalistit leipoivat yhtä aikaa kotikeittiöissään ympäri Suomen ja tuomaristo seurasi kilpailijoiden työskentelyä videopuhelun välityksellä.

– Halusin tehdä moniulotteisen rakennelman, joka ei ole ihan perinteisin piparityö. Onnistuin teoksessa mielestäni hyvin, vaikka hollantilaisen tuulimyllyn siivet olivatkin odotettua vaikeammat saada pysymään kasassa, leipuri-kondiittoriksi opiskeleva 19-vuotias Maija kertoi.

Nyt joulukuun alussa on otollinen hetki ryhtyä leipomaan piparkakkuja, joilla voi herkutella koko joulukuun ajan. Ruuhkavuodet-verkkomediassa esitellään parhaillaan miten piparkakkujen leivonta onnistuu kätevästi myös yhdessä lasten kanssa. Samalla voi tietenkin salaa napostella palasen piparitaikinaa sieltä ja toisen täältä.