100 burpeeta päivässä – näin keho muuttuu jo kuukaudessa

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media on pullollaan erilaisia haasteita, joiden tarkoituksena on saada ihmiset innostumaan uudelleen liikunnasta. Nyt eräät kaverukset päättivät katsoa miten sadan burpeen tekeminen kuukauden ajan vaikuttaa heidän kuntoonsa.

Burpee on hyvin tehokas yleiskuntoa kohottava liikesarja, jossa mennään alas punnerrusasentoon ja tehdään yksi punnerrus, jonka jälkeen noustaan takaisin ylös ja tehdään hyppy. Liikesarjassa vaaditaan siis niin vatsa-, reisi- kun ylävartalonkin lihaksia. Burpeeta tehdessä myös syke kohoaa voimakkaasti koska se laittaa koko vartalon töihin.

Kaverukset eivät ajatelleet tehtävän olevan helppo, mutta sen haastavuus tuntui silti yllättävän. Koko kuukauden aikana he suorittivat paria päivää lukuunottamatta haasteen kokonaan loppuun ja saivat huomata, että liikesarjan tekeminen oli nostanut takapuolta hieman ylemmäs minkä lisäksi heidän jaksamisensa oli parantunut.