Mystinen esine ohitti maapallon läheltä – tutkijatkaan eivät tiedä mikä se oli

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon ohitti tiistaiaamuna kappale, joka on toistaiseksi mysteeri jopa tutkijoille. 2020 SO -nimen saanut esine ohitti Maan melko läheltä, noin 50 000 kilometrin päästä.

2020 SO havaittiin ensi kerran syyskuussa Havaijilla Pan-STARRS -tutkimusohjelman ansiosta. Sen koon arvioidaan olevan 4-10 metriä. Kappaleen uskottiin TMZ-sivuston mukaan ensin olevan asteroidi, mutta sittemmin tutkijat ovat alkaneet epäillä sen olevan keinotekoinen.

Yksi todennäköisimmin paikkansa pitävimmistä teorioista on, että 2020 SO on vuonna 1966 avaruuteen laukaistun Surveyor 2 -luotaimen Centaur-kantoraketin osa. Surveyor 2 -luotaimen suunniteltu lasku Kuun pinnalle epäonnostui kurssinohjauksessa tapahtuneen virheen vuoksi.