Tuoreita värikuvia Kuun pinnalta! Kiinalaisluotain laskeutui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiina laukaisi marraskuun loppupuolella avaruuteen Chang’e 5 -luotaimen, jonka määränpäänä oli Kuu. Nyt luotain on vihdoin laskeutunut kertolaisen pinnalle.

Chang’e 5 ikuisti Kuun pinnalta sarjan värikuvia ja videoita. Luotaimen ikuistamaa kuva- ja videomateriaalia on sittemmin julkaistu myös verkossa avaruudesta kiinnostuneiden iloksi. Sosiaalisessa mediassa on päästy ihastelemaan muun muassa useammasta otoksesta koostuva panoramakuvaa Kuusta.

Chang’e 5 on ensimmäinen Kuun pinnalle asti laskeutunut kiinalaisluotain. Sen tehtävänä ei suinkaan ole ottaa pelkästään valokuvia ja videoita. Luotain on myös ottanut näytteitä, jotka se keräsi CGTN-sivuston mukaan Kuun pintaan poratusta kahden metrin syvyisestä reiästä.