Seteleitä levisi kadulle pankkiryöstössä – sivulliset ryntäsivät keräämään rahaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Brasiliassa on viime aikoina todistettu useita tarkkaan suunniteltuja pankkiryöstöjä. Taannoin Santa Catarinan Criciumassa ryöstettiin pankki tavalla, joka toi monien paikallisten mieleen elokuvien ja tv-sarjojen rikokset.

Ryöstö sai alkunsa maanantaina ennen keskiyötä. Siihen osallistui yhteensä jopa 30 rikollista 10 autossa. Lähes kaksi tuntia kestäneessä ryöstössä tekijät ottivat panttivankeja ja päätyivät aseelliseen yhteenottoon poliisin kanssa.

Ryöstön yhteydessä todistettiin jopa räjähdystä, jonka ansiosta tuhansia seteleitä lenteli kaupungin kaduille ulkopuolisten kerättäväksi. Kahta poliisia ammuttiin ryöstäjien ja viranomaisten välienselvittelyn aikana, mutta kukaan ei kuollut tilanteen aikana. Associated Press -uutistoimiston mukaan Criciuman pormestari Clesio Salvaro on kommentoinut, ettei kaupungissa ole nähty koskaan saman kokoluokan ja yhtä väkivaltaiseksi päätynyttä ryöstöä.