Varkaat piipahtivat Pohjois-Karjalassa – jäljet veivät 350 kilometrin päähän moottoripyöräkerholle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on selvittänyt Pohjois-Karjalassa elokuussa tapahtuneita omaisuusrikoksia. Varkaat veivät tavaraa työmaakonteista Ilomantsista ja Mercedez-Benzin pakettiauton Kiteeltä. Jäljet veivät moottoripyöräkerholle Kausalaan.

Kokonaisuuteen kuuluu Kiteellä 4. elokuuta tapahtunut törkeä varkaus. Kiteeläisen autoliikkeen pihasta anastettiin Mercedes-Benz Sprinter -merkkinen pakettiauto. Auton arvo on yli 20.000 euroa. Pakettiauton rekisteritunnus on ILV-490 ja se on edelleen kateissa.

Samoihin aikoihin Ilomantsissa murtauduttiin Särkänpellontiellä olleisiin työmaakontteihin. Työmaakonteista anastettiin runsaasti erilaisia työkaluja. Lisäksi työmaakonttien lähistöllä ollut pyöräkone anastettiin, mutta se löytyi pian tekopaikan lähistöltä. Anastetut työkalut ovat edelleen kateissa ja tekoa tutkitaan törkeänä varkautena.

Kokonaisuudessa on tutkittavana myös muita varkausrikoksia Kiteen, Ilomantsin ja Joensuun alueilla. Rikoskokonaisuudesta epäiltyinä on kolme miestä ja he ovat vangittuina. Poliisi teki rikoksiin liittyen kotietsintöjä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella eilen 2. joulukuuta. Yksi kotietsintä tehtiin Kausalassa sijaitsevan moottoripyöräkerhon tiloissa. Tiloista takavarikoitiin epäiltyä anastettua omaisuutta sekä ampuma-aseita.