Interpol varoittaa: Rikollisjärjestöt yrittävät myydä väärennettyjä koronarokotteita

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Koronarokotteista on viime aikoina saatu lupaavia uutisia, ja Suomessa niiden ensimmäiset myyntiluvat saatetaan saada jo loppuvuodesta. Kansainvälinen rikospoliisijärjestö Interpol on kuitenkin kehottanut olemaan tarkkana, mitä kautta rokotteen hankkii.

Interpolin mukaan rikollisjärjestöt saattavat ottaa kohteekseen covid-19 -rokotteet varastaakseen niitä ja myydäkseen niistä väärennettyjä versiota. Viranomaistahon mukaan rikolliset suunnittelevat rokotteiden tilaus-toimitusketjuihin soluttautumista ja niiden häirintää. Interpol onkin kehottanut poliiseja valmistautumaan koronarokotteisiin liittyvän rikollisuuden vastaiseen työhön.

Toimitusketjujen lisäksi rikollisjärjestöjen on Reuters-uutistoimiston mukaan varoitettu ottavan todennäköisesti kohteekseen myös yksityisiä ihmisiä. Rikolliset saattavat esimerkiksi perustaa väärennettyjä rokotteita myyviä verkkosivuja. Kyseiset rokotteet voivat olla tehottomia ja potentiaalisesti hengenvaarallisia.