90-vuotias isoäiti on ensimmäinen Pfizerin koronarokotteen saanut

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen Pfizer ja saksalainen BioNTech ilmoittivat marraskuussa kehitelleensä rokotteen, joka antaa 90 prosentin suojan koronavirusta vastaan. Nyt ensimmäiset ihmiset ovat jo saaneet rokotuksen Iso-Britanniassa.

Ensimmäinen Pfizerin koronarokotteen saanut oli 90-vuotias isoäiti Margaret Keenan. Hän kuvaili tuntevansa olonsa etuoikutetuksi ollessaan ensimmäinen rokotteen virallisesti saanut ihminen, ja kuvaili sitä parhaaksi etukäteen saamakseen syntymäpäivälahjaksi jota hän voisi toivoa. Keenan kertoo odottavansa innolla perheensä näkemistä vietettyään suuren osan vuodesta omillaan.

Seuraavana jonossa oli 81-vuotias kuuluisan kirjailijan kaima, William Shakespeare. Rokotuksia jaetaan Iso-Britanniassa ensimmäisenä yli 80-vuotiaille ja sairaanhoitoalalla työskenteleville. Tavoitteena on suojata riskiryhmäläisiä ja kyetä palaamaan hiljalleen normaaliin elämään, uutisoi BBC.