Yksin kotona -talosta yksityiskohtainen piparkakkuversio

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokajouluisiin suosikkeihin lukeutuvassa Yksin kotona -elokuvassa Macaulay Culkinin esittämä Kevin McAllister joutuu puolustamaan kotiaan varkailta muun perheen unohdettua hänet sinne lomamatkan ajaksi. Nyt jouluklassikko on saanut näyttävän kunnianosoituksen piparkakkutalon muodossa.

Palkittu leivonnaissuunnittelija Michelle Wibowo yhdisti voimansa Disney+ -palvelun kanssa luodakseen piparkakkuversion McAllistereiden kodista. Lähes 1,7 metriä leveästä piparkakkutalosta löytyy monia elokuvasta tuttuja yskityiskohtia ja esimerkiksi Keviniä sekä Joe Pescin ja Daniel Sternin näytteleviä varkaita esittävät hahmot.

Wibowo oli projektia varten tutkinut tarkkaan elokuvassa nähdyn kodin arkkitehtuuria ja ulkoasua. Brittiläisissä lastendsairaaloissa lähiaikoina esillä olevan täydellisen Yksin kotona -piparkakkutalun luominen kesti lopulta lähes 300 työtuntia. Wibowo kertoo New York Post -lehden mukaan lähteneensä projektiin heti mielellään, sillä Yksin kotona on hänen suosikkinsa jouluelokuvista.