Shokki! IL: Janita Lukkarista ei suostuta hautaamaan – poliisitutkinta käynnistetty

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen realitytähti Janita Lukkarinen meneytyi marraskuun lopussa syöpään taisteltuaan sitä ennen pitkään syöpää vastaan. Hänen sosiaalisen median seuraajansa saivat seurata kamppailua läheltä, sillä Lukkarinen päivitti usein kuulumisiaan ja tuntemuksiaan verkkoon. Nyt Iltalehti kertoo, että Janitan hautaamisessa on ilmennyt ongelmia.

Lehden mukaan seurakunta ei suostu hautaamaan Janitaa, koska Nurmijärven seurakuntaan on aiemmin toimitettu perheen ulkopuolisen henkilön toimesta asiakirja, joka kerrotaan olevan Lukkarisen testamentti vuodelta. Ennen hautaamista asiakirjan todenperäisyys tulee selvittää. Iltalehden mukaan perhe on tehnyt asiakirjasta rikosilmoituksen, koska eivät usko sitä aidoksi testamentiksi. Poliisi tutkii parhaillaan asiaa.

Tyttärensä poismenon jälkeen Lukkarisen isä julkaisi seuraavana päivänä sosiaalisessa mediassa Janitan viimeisen viestin hänen seuraajilleen ja faneilleen. Viestissään Janita muun muassa kiitti saamastaan tuesta.

– Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka niin monin eri tavoin tuitte tällä raskaalla matkallani kohti ääretöntä. Uskon, että tuomalla julkiseksi tämän sairastamiseni alusta loppuun, saatoin omalta osaltani auttaa ja antaa tietoa sekä ymmärrystä kanssaihmisille syövästä ja omista näkemyksistäni sekä tavastani elää sen kanssa. Tapoja sairastaa on varmasti kuitenkin yhtä monta, kuin on ihmisiäkin ja sairaus etenee yksilöllisesti. Jokainen päivä ei ole hyvä, mutta siitä voi yrittää tehdä parhaan mahdollisen siihen hetkeen, Janita kirjoittaa isänsä julkaisemassa viestissä.

– Meistä jokainen on vastuullinen omasta elämästään ja myös siihen, miten voi kanssaihmisiään auttaa. Ne auttamisen muodot voivat olla niin moninaisia, mutta inhimillisiä. Tuomalla sairauteni syövän kanssa julkiseksi, oli tässä kohtaa elämää mahdollisuuteni auttaa teitä rakkaita kanssaihmisiä. Ehkä sinäkin kuitenkin sait jotain ajattelemisen aihetta omaan elämääsi ja ehkä myös näet jokaisen uuden päivän mahdollisuutena sanoa lähimmäisillesi ja rakkaillesi, olet tärkeä ja rakastan sinua, Janita jatkaa.

– Jokainen siihen auttamiseen omalla tavallaan kuitenkin pystyy, kun sisäistä rohkeutta, hyvyyttä ja kauneutta ihmisestä löytyy puolustaa ja auttaa lähimmäistä. Muista myös rakastaa lähimmäistäsi, vaikka et häntä tuntisikaan. Tämä lähimmäinen kuitenkin tuntee ja on lähimmäinen myös sinulle. Miten sinä voit omalta osaltasi auttaa tai tukea lähimmäistäsi? Jokainen kuitenkin joskus tulee tarvitsemaan lähimmäisen apua ja tukea tavalla tai toisella, ehkä juuri sinäkin. Kiitos kaikille, rakkaudella Janita Lukkarinen.

Janita Lukkarinen tuli suomalaisille tutuksi 19-vuotiaana vuonna 2012, kun hän osallistui Big Brother -realitysarjaan. Tuolloin Lukkarinen kertoi haaveilevansa hyvästä urasta, ihanasta perheestä, bilettämisestä ulkomailla ja julkisuudesta sekä silikonirinnoista. Julkisuutta hän saikin, sillä tumma kaunotar viihtyi parrasvaloissa. Sittemmin Janita nähtiin muun muassa Martina ja hengenpelastajat sekä Temptation Island -sarjoissa. Syöpään sairastumisestaan Janita kertoi sosiaalisessa mediassa 24. heinäkuuta 2019, jolloin hän jo tiesi syövän olevan aggressiivinen.