Taiji-mestari haastoi vapaaottelijan – ottelu ohi 10 sekunnissa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinassa todistettiin taannoin varsin lyhyeksi jäänyttä lähikontaktilajien edustajien välistä mittelöä. Taiji-mestariksi itseään tituleeraava Chen Tong otti mittaa vapaaottelija Xu Xianodongista, mutta ottelu ei kestänyt kauaa.

Vapaaottelija Xu Xianodong nousi internet-kuuluisuudeksi vuonna 2017 videoilla, joissa hän arvosteli vale-kungfuksi kuvailemiaan perinteisempiä lajeja. Samalla hän tuli suututtaneeksi monia tahoja kotimaassaan. Chen Tong haastoi vapaaottelijan kaksintaisteluun, tarkoituksenaan osoittaa taijin olevan vakavasti otettava taistelulaji.

Marraskuun lopussa järjestetty ottelu oli kuitenkin ohi lopulta noin 10 sekunnissa. Chen nimittäin luovutti jo parin saamansa iskun jälkeen, ja Xu julistettiin ottelun voittajaksi. Vice-lehden mukaan Chen syytti tosin häviöstään auringon häikäisemäksi joutumista ja kamppailuareenan lattian liian pehmeää pintaa.