Venäjällä koronarokotteen ottajilta kiellettiin alkoholi kahdeksi kuukaudeksi

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjällä aloitettiin taannoin maan oman koronarokotteen, Sputnik V:n jakaminen kansalaisille. Rokotteen tehokkuudesta ja mahdollisista sivuvaikutuksista ei tosin ole vielä varmuutta. Tiedossa ei esimerkiksi ole, kuinka alkoholin käyttö vaikuttaa sen tehoon.

Venäjän varapääministeri Tatjana Golikova kehotti välttämään alkoholin käyttöä 42 vuorokauden ajan rokotteen saamisesta. Alkoholia ei saa myöskään nauttia kahteen viikkoon ennen rokotteen saamista. Golikova myös kehotti ihmisiä välttämään rokotteen saamisesta huolimatta väkijoukkoja ja immuniteettiä heikentävien aineiden käyttöä, ja suositteli käyttämään edelleen kasvomaskeja sekä desinfiointiaineita.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Venäjä on maailman neljänneksi eniten alkoholia kuluttava valtio. Maan asukkaiden rokottaminen Sputnik V:llä aloitettiin viikonlopun aikana, ja arvioiden mukaan rokotetta on saanut jo yli 100 000 ihmistä. New York Post -lehden mukaan presidentti Vladimir Putinin on tosin kerrottu kieltäytyneen rokotteen ottamisesta.