50 vuotta jumissa ollut kolikko poistettiin venäläismiehen nenästä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Venäläisen miehen nenästä on poistettu kolikko, joka päätyi sinne Neuvostoliiton ollessa vielä olemassa. Vieras esine oli nimittäin löytänyt tiensä sieraimeen nykyään 59-vuotiaan potilaan oltua vasta kuuden vuoden ikäinen.

Anonyyminä pysyttelevä mies ei ollut uskaltanut kertoa kolikon päätymisestä nenään ankaralle äidilleen ja tuli lopulta unohtaneeksi sen. Taannoin mies kuitenkin huomasi, ettei hän kyennyt hengittämään toisen sieraimensa kautta. Tähystyksessä potilaan nenästä löydettiin sinne 53 vuotta sitten juuttunut kolikko.

Muehelle suoritettiin Metro-lehden mukaan endoskooppinen toimenpide koilikon poistamiseksi. Esiin onnistuttiin kaivamaan koikko, jollaisia ei ole Venäjällä käytetty sitten Neuvostoliiton hajoamisen vuonna 1991. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Elena Nepryakhinan mukaan potilas on sittemmin kotiutunut, eikä hengitysongelmia ole enää hänelle ilmaantunut.