Alkuperäinen Darth Vaderin kypärä varastettiin – poliisi sai tekijän kiinni

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -pahis Darth Vaderin alkuperäinen kypärä on päätynyt varkaan kynsiin. Sen varasti J.J. Abramsin Kalifornian Santa Monicassa sijaitsevaan Bad Robot -elokuvastudioon murtautunut mies.

Murtautuja nähtiin valvontakameran videolla tunkeutumassa studioon katon kautta ja poistumassa paikalta ostoskärryt täynnä elokuvien rekvisiittaa. Alkuperäisessä vuoden 1977 Star Wars -elokuvassa käytetyn Darth Vader -kypärän lisäksi hänen mukaansa päätyi muun muassa Imperiumin iskusotilaiden kypäriä.

Poliisi on sittemmin pidättänyt 38-vuotiaan Frank Hebertin teosta syytettynä. Sittemmin oikeille omistajlleen palautetut kypärät löydettiin TMZ-sivuston mukaan miehen kotoa lukuisten Star Wars -tyynyjen alle kätkettynä. Uutinen pidätyksestä tuli julki pian sen jälkeen, kun alkuperäisessä Star Wars -trilogiassa kypärään pukeutuneen näyttelijä ja kehonrakentaja David Prowsen paljastettiin kuolleen 85-vuotiaana.