Mystisiä monoliittejä ilmestynyt ympäri maailmaa – nyt myös Savonlinnaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolille maailmaa on viime viikkoina ilmestynyt kuin tyhjästä metallisia monoliittejä. Tiettävästi ensimmäinen niistä löydettiin muutama viikko takaperin Yhdysvaltojen Utahin autiomaasta. Osa Stanley Kubrickin 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan moniliittiin verratuista rakennelmista on kadonnut yhtä nopeasti, kuin ne ovat ilmestyneetkin.

Nyt ensimmäinen monoliitti on ilmestynyt myös Suomeen. Neliskulmion muotoin, kiiltäväpintainen rakennelma ilmestyi tällä viikolla Kyrösniemen kalliolle Savonlinnassa. Savonlinnan monoliitinkin tapauksessa alkuperä on edelleen puhdas mysteeri.

Toistaiseksi tiedossa ei myöskään ole, ovatko monoliittien taustalla samat tahot, vai saiko joku vain muiden maiden monoliiteista inspiraation pystyttää samanlaisen mysteerirakennelman Savonlinnaan. Mystisten monumenttien takana on epäilty olleen esimerkiksi salassa pysyttelevä taidekollektiivi tai jokin viraalimarkkinointiin tähtäävä yritys. Olipa Savonlinnan monumentin tarina mikä tahansa, sekin herätti nopeasti huomiota sosiaalisessa mediassa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Itä-Savo (@itasavo) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jaana Sairanen (@jaana_sairanen) jakama julkaisu