Erämaasta löydettiin mystinen monoliitti – kukaan ei tiedä mistä se on ilmestynyt

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Utahissa on viime viikkoina ihmetelty erikoista rakennelmaa, joka vaikuttaa ilmestyneen keskelle erämaata kuin tyhjästä. Monoliitti löydettiin alueella lampaita helikopterista käsin laskeneiden viranomaisten toimesta.

Noin 3-4 metriä korkea monoliitti on valmistettu sileästä, mustanharmaasta metallista. Kallioiden keskelle piilotettu rakennelma vaikuttaa olevan istutettu maahan. Helikopteria ohjannut Bret Hutchins kuvailee esinettä koko uransa erikoisimmaksi löydöksi.

– Vitsailimme, että jos joku meistä katoaa, meidän muiden pitäisi vain juosta karkuun, Hutchins kertoi KSL TV -uutissivustolle.

Rakennelmaa on verrattu 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan monoliittiin, jonka avaruusolennot sijoittivat maapallolle ammoisina aikoina ihmisten evoluutiota kiihdyttääkseen. Utahista löydetyn monoliitin uskotaan kuitenkin olevan avaruusolentojen sijaan toistaiseksi anonyyminä pysyttelevien taiteilijoiden valmistama ja pystyttämä.