Google on kaatunut – useita eri palveluita alhaalla

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Googlen verkkosivustot ja palvelut ovat osittain kaatuneet. Youtube, Gmail, Maps ja Docs lakkasivat hetki sitten toimimasta osalla käyttäjiä. Ihmiset ympäri maailmaa ovat raportoineet ongelmista. Googlen hakukoneet toimivat kuitenkin normaalisti.

BBC:n mukaan ongelmia on ilmennyt myös Googlen Drivessa ja Android Play Storessa. Googlen palvelusivustot eivät kuitenkaan ole tiedottaneet virallisesti mitään ongelmiin liittyen. Suomessakin lukemattomat käyttäjät ovat raportoineet, etteivät pääse esimerkiksi Gmail-sähköposteihinsa.

Google on laajentunut maailman käytetyimmästä hakukoneesta koko internetin suurimmaksi tietopankiksi ja mainospaikaksi. Googlen oman nettiselaimen nimi on Google Chrome. Sillä on jättimäisiä palvelinkeskuksia ympäri maailmaa, ja niistä yksi sijaitsee Suomessa Haminan Summassa.