Elon Musk ohitti Bill Gatesin – on nyt maailman toiseksi rikkain ihminen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman varakkaimpien ihmisten listan kärkipään henkilöt ovat pitkälti teknologiateollisuuden kentältä tuttuja nimiä. Nyt Tesla-miljardööri Elon Musk on noussut rikkaimpien ihmisten listan toiselle sijalle.

Elon Muskin nettovarallisuus nousi 7,2 miljardin dollarin, eli noin 6 miljardin euron edestä Teslan osakkeiden arvon noustua. Samalla hän tuli syrjäyttäneeksi aikaisemmin maailman toiseksi rikkaimman miehen titteliä pidelleen Bill Gatesin, Microsoftin perustajan. Muskin nettovarallisuus on Fortune-sivuston mukaan nyt noin 127,9 miljardia dollaria, kun taas Gatesin vastaava on noin 127,7 miljardia dollaria.

Maailman rikkaimman henkilön titteli kuuluu edelleen Amazon-yhtiön perustaneelle Jeff Bezosille. Hänen nettovarallisuutensa arvioidaan olevan jopa lähes 200 miljardia dollaria. Vaikka koronakriisi on vaikuttanut monien elämään negatiivisella tavalla, rikkaimpien ihmisten kärjessä olevien nimien kohdalla varallisuus on vain noussut pandemian myötä.