Somehaaste leviää – Hurstin avulle kerätään nyt tukea kymppihaasteella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tunnetuimpiin vähäosaisten auttajiin lukeutuva yhdistys Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry tunnetaan erityisesti vähävaraisille jouluisin jakamistaan ruokakasseista ja joulujuhlastaan. Tältä vuodelta juhlat on peruttu koronatilanteen vuoksi, mutta ruokakasseja jaetaan tuttuun tapaan.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on kerta toisensa jälkeen evännyt Hurstin avustushakemukset. Viime vuonna yhdistys haki 380 000 euron avustusta, mutta sen kaksi hakemusta hylättiin. Valtiota tukea arvokkaalle toiminnalle ei siis ole herunut. Yhdistys toimii siksi pitkälti Helsingin kaupungin ja lahjoitusten varassa. Lahjoittajina on toiminut joukko yrityksiä sekä myös yksityisiä ihmisiä.

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää yksityisestä Sijoituskerho-someryhmästä eilen alkunsa saanut haaste, jossa jokainen kynnelle kykenevä on haastettu mukaan lahjoittamaan Hursin Avulle 10 euroa. Päivitykseen on tätä kirjoitettaessa reagoitu yli 2 100 kertaa ja siinä on lähes 800 kommenttia.

– Muutama euro ei omassa lompakossa paljoa paina mutta sitäkin enemmän siitä on hyötyä täällä. Laitetaanko pienet talkoot pystyyn Hurstin hyväksi, Arttu Ristiniemi totesi Sijoituskerho-someryhmän päivityksessään.

Pikaisen vilkaisun perusteella kommenttien joukossa on kuvakaappauksia tuhansien edestä tehdyistä lahjoituksista Hurstin avulle. Monet ovat lahjoittaneet jopa 100 euroa kerralla. Maksuvälineenä voi käyttää esimerkiksi MobilePay-sovellusta, jossa lahjoituksen voi osoittaa tähän kohteeseen valitsemalla numeroksi 48848. Lahjoituksia voi tehdä myös muilla tavoilla, ja ohjeet niihin löytyvät yhdistyksen verkkosivuilta.

Samalla on hyvä muistaa, että vähäosaisille voi lahjoittaa varoja monilla muillakin tavoilla. Esimerkiksi Joulupuu-keräys ja sen digiversio eJoulupuu ovat parhaillaan käynnissä lukuisissa kunnissa ja kaupungeissa ympäri maata.