Hurja video: Miehet yrittivät kiivetä jäävuorelle – sitten se kaatui heidän päälleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meressä kelluvien jäävuorten huipulle kiipeäminen on haastavampaa, kuin miltä se saattaa näyttää. Tuoreella viraalivideolla se osoittautuu mahdottomaksi jopa kokeneille kiipeilijöille.

Seikkailija ja kiipeilijä Mike Horn on uransa aikana muun muassa matkustanut päiväntasaajan halki ilman moottoriajoneuvoja ja uinut yksin Amazonin sademetsän halki kulkevaa jokea pitkin. Taannoin hän yritti kiivetä toisen seikkailijan kanssa meressä kelluvan jäävuoren huipulle.

Kiipeäminen alkaa Instagramissa jaetulla videolla sujuvasti. Kaikki kuitenkin muuttuu nopeasti, sillä koko jäälautta kellahtaa kyljelleen miesten painosta. Sekä Mike Horn että toinen kiipeilijä selvisivät kuitenkin hurjasta välikohtauksesta hengissä, mutta uudelleen he eivät aio tempausta kokeilla.