Historiallinen stadionkonsertti ensi kesänä Vaasassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa järjestetään ensi kesänä uusi stadionluokan jättikonsertti, kun ravintola Butcher & Banker järjestää Elisa Stadionilla festivaalin 18. kesäkuuta 2021. historiallisen konsertin tähtikaarti on pääasiassa kaupungin omia kasvatteja, sillä lavalle nousevat muun muassa Klamydia, Elonkerjuu, Kuningas Pähkinä & Setä Tamu, Stig ja OneViolin. Tapahtuman järjestäjät ovat ylpeitä, että esiintyjäkaarti voidaan koota lähes kokonaan paikallisista artisteista.

– Stig ja Klamydian Vesku versioivat toistensa kappaleita Vain Elämää -ohjelmassa, Elonkerjuu ja Vesku tekivät Vaasan Sportille kappaleen, Kuningas Pähkinä, Setä Tamu ja Stig taas muodostavat yhdessä Yön Polte -kokoonpanon ja niin edelleen. Luvassa on varmasti jotain ainutlaatuista, kun kaikki nämä artistit saadaan samana iltana samaan paikkaan, konsertin promoottori T​imo Tiilikka kertoo.

Stadionkonsertin järjestää Osuuskauppa KPO:n omistama Butcher & Banker -ravintola. Sama tekijätiimi tunnetaan myös Rewell Nights -konserttien järjestäjänä. Stadionkonsertti ottaa haltuunsa Elisa Stadionin upeine ravintoloineen ja aitioineen, joten myyntiin on tulossa kenttä- ja katsomolippujen lisäksi myös monipuolisia yritys- ja VIP-paketteja. Liput tulevat myyntiin Studio Ticketissä 18. joulukuuta 2020. Ensi kesänä mahdollisesti voimassaolevat koronasuositukset on huomioitu tapahtuman suunnittelussa.

– Väljissä ulko-olosuhteissa tapahtuma on turvallista järjestää. Seuraamme koronatilannetta ja pystymme matkan varrella muuntamaan tapahtumaa esim. yleisökapasiteetin osalta joustavasti, Tiilikka kertoo.

Klamydia Tammerfesteillä, Kuva: Stara

Klamydia tekee parhaillaan keikkoja niin paljon kuin valtiovalta sallii, ja julkaisee parin vuoden välein uutta musiikkia. Klamydian ajankohtaisuutta lisää V​esku Jokisen​ osallistuminen Vain Elämää -sarjaan. Vesku ei pettänyt odotuksia, vaan taivutti niin Arja Korisevan kuin Reino Nordininkin kappaleet räyhäkkääksi punk-rockiksi. Lisäksi Jannika B:n versioima Klamydian Pyyntö-kappale nousi yhdeksi ohjelman historian upeimmista esityksistä.

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu​ olivat aikeissa juhlistaa 20-vuotista uraansa erikoiskeikan muodossa jo viime kesänä, mutta koronapandemia perui suunnitelmat. Nyt tasavuosia juhlitaan alkuperäistä suunnitelmaa massiivisemmin. Vaasalaiskaksikko on ollut kuluvana vuonna aktiivinen studiossa ja uusin julkaisu Pikku kätöset saapui suoratoistopalveluihin viikko sitten.

Stig, Kuva: Petri Aho, Nelonen Media

Vain elämää -ohjelmaa Klamydian Veskun kanssa tähdittänyt Stig tunnetaan kappaleistaan Roy Orbison ja Puumaa mä metsästän, ja Vaasaan hänellä on monia yhteyksiä. Hän oli nimittäin jokunen vuosi sitten yksi kolmasosa Yön polte -yhtyettä, jonka hän muodosti yhdessä Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun kanssa. Kolmikon kappale Tyttö sinä olet meritähti nousi aikansa suurimpien hittien joukkoon.

Elonkerjuu

Elonkerjuu-yhtye on sekin saavuttanut jo kahden vuosikymmenen rajapyykin. Folk-vaikutteista suomipoppia soittava pohjalaisorkesteri on käyttänyt koronasyksyn uusien kappaleiden työstämiseen ja muutamien valikoitujen yksityiskeikkojen soittamiseen. Hinku takaisin isompien yleisöjen eteen velloo nelikon vatsassa jo kovasti.

Oneviolin

Oneviolin,​ eli Pekka Niemi, on vaasalaislähtöinen viulisti, joka ylittää eri musiikkityylien rajoja maailmanlaajuisesti uniikilla konseptilla. Hän tekee cover-versioita tunnetuista hitti-kappaleista käyttäen vain yhdellä viululla tuotettuja ääniä. Hänen julkaisemat videot ovat nousseet sosiaalisessa mediassa valtavaan suosioon ja ovat keränneet useita miljoonia katselukertoja.

Tapahtuman juontaa D​J Jocka​, joka on niin ikään vaasalaisen viihdeteollisuuden kasvatteja.