Luksusalueen asukkaat eivät halua Donald Trumpia naapurikseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin presidenttikausi loppuu tammikuussa, ja nyt hän on valmistautunut muuttamaan pysyvästi pois Valkoisesta talosta Floridan Palm Beachissa sijaitsevaan Mar-a-Lagon luksuskotiinsa. Naapureiden keskuudessa Trump on kuitenkin ei-toivottu asukas alueella.

Mar-a-Lagon naapurit ovat yrittäneet estää Donald Trumpia muuttamasta rantakotiin, uutisoi The Washington Post. Viranomaisille ja Yhdysvaltojen salaiselle palvelulle lähetetyn kirjeen mukaan presidentillä ei ole oikeutta asua talossa pysyvästi.

Trump teki talosta yksityisen klubin vuonna 1993 allekirjoittamassa sopimuksessa, ja sen ehtojen mukaan kukaan ei saa viettää klubilla kuin korkeintaan kolme seitsemän päivän jaksoa vuoden sisällä.

Donald Trumpin edustajien mukaan sopimus ei kuitenkaan estä häntä muuttamasta pysyvästi Mar-a-Lagoon. Seurapiirihenkilö Marjorie Merrieweather Postin 1920-luvulla rakennuttama Mar-a-Lago oli ensin ykstyinen koti ja myöhemmin Yhdysvaltojen hallituksen omistuksessa, kunnes Trump osti sen vuonna 1985. Hän teki siitä ensisijaisen asuinpaikkansa syksyllä 2019.