Nenäpäivä keräsi mainion potin – keräystulos oli 3 331 704 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nenäpäiväkeräys tavoitti tänä vuonna 12 prosenttia enemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Poikkeusajat saivat lahjoittajien rahahanat aukeamaan ja Nenäpäivän tulos hipoi tänä vuonna ennätyslukemia. Nenäpäivän iltaan mennessä keräystulos oli huimat 3 331 704 euroa, peräti 1,25 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna.

– Erityisesti iloitsemme siitä, että Nenäpäivään osallistui tänä vuonna ennätysmäärä yksityislahjoittajia – kenties enemmän kuin mihinkään muuhun hyväntekeväisyyskeräykseen! Tämä syksy osoitti, että suomalaisilla on halua ja sydäntä auttaa koronastakin huolimatta niitä, jotka apua kipeästi tarvitsevat, kiittelee Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

Nenäpäivää vietetään seuraavan kerran 12.11.2021 ja sopivia yhteistyökumppaneita kartoitetaan parhaillaan. Se on Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja. Nenäpäivän avun vie perille yhdeksän suomalaista järjestöä, joiden ammattitaidolla maailmaa muutetaan kestävästi paremmaksi. Nenäpäivän varoin autetaan lapsia tänä vuonna 17 eri maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.