Jounin Kauppa julkaisi tärkeät ohjeet joulun matkailijoille: ”Terveys ja elinkeino kyseessä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Merkittävästi aikaisempaa useampi viettää tänä vuonna perustellusta syystä joulun ja uudenvuoden kotona, sillä esimerkiksi isovanhempien luona vierailua pyydetään välttämään koronariskin vuoksi. Monet perheet suuntaavat kuitenkin esimerkiksi Lappiin mökkilomalle, ja silloin koronaohjeistuksista täytyy pitää eritäin tiukasti kiinni.

Suomen suosituin kyläkauppa, Ylläksen maisemissa Äkäslompolossa sijaitseva Jounin Kauppa, on nyt julkaissut tärkeät koronaohjeet sosiaalisessa mediassa. Julkkiskauppias Sampo Kaulanen muistuttaa, että kohteissa tulee asioida vain terveenä ja että oireiden ilmaantuessa tulee suunnata heti koronatestiin.

– Tärkeää tietoa! Nyt sitten vain terveenä liikkeelle! Ja huomioikaa ohjeistukset ja suositukset! Tässä on ihmisten terveys ja elinkeino kyseessä, Jounin Kauppa toteaa.

Lisäksi käsihygieniasta täytyy pitää huolta samoin kuin turvaväleistä. Sisätiloissa täytyy käyttää maskia, vaikka se ei tuntuisikaan mukavalta. Mikäli yskä tai aivastus yllättää, tulee suu suojata. Lopuksi Jounin Kauppa muistuttaa vielä, että jokaisen tulisi ladata matkapuhelimeensa Koronavilkku-sovellus, jotta se voisi kertoa mahdollisista altistumisista.