Reikä jäässä käynnisti etsinnät Joensuun Pyhäselällä – järven pohjasta löytyi moottorikelkka

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisi sai ilmoituksen Joensuun Pyhäselällä löytyneestä kalamiehen repusta sunnuntaina 20. joulukuuta puolen päivän aikaan. Poliisit löysivät paikalta myös avannon, jossa oli repun lisäksi kenkä.

Avanto oli noin 300 metrin päässä rannasta. Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen sukeltajat ja järven pohjasta löytyi moottorikelkka. Paikalta ei kuitenkaan löytynyt ihmisiä. Jään vahvuus oli alle 10 senttimetriä.

Poliisi tapasi kelkan omistajan, 29-vuotiaan miehen, kotoaan Hammaslahdesta. Keskustelussa tuli ilmi, että mies oli pudonnut kelkkoineen jäihin jo edellisenä päivänä. Mies oli pelastautunut avannosta omin avuin. Hän oli mennyt kotiinsa ja jättänyt kelkan järven pohjaan ilmoittamatta asiasta kenellekään.