Asiantuntija: Nuoret aikuiset eivät osaa hakea apua talousongelmiinsa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Asiakastiedon nuorille suunnattua TarkkaFyrkka-konseptia vetävä Heikki Ruponen on huolissaan koronaviruspandemian vaikutuksista etenkin nuorten aikuisten talouteen. Hän epäilee, että vaikeimmat ajat ovat vasta edessä.

– Maksuhäiriöiden valossa Covid-19 ei ole vielä näyttänyt täyttä voimaansa. Pahoin pelkään, että sen se tulee vielä tekemään. Monet ovat jo menettäneet tai tulevat menettämään työnsä nykyisen tilanteen takia. Moni yrittäjä taistelee kynsin ja hampain, jotta säilyisi pystyssä ja valo tunnelin päässä voimistuisi. Tärkeää olisi, etteivät henkilöt tai yritykset ajautuisi liian pahaan velkakierteeseen, jota on vaikea selvittää yleisen tilanteen parantuessa, Roponen kirjoittaa.

Hänen mukaansa nyt on tärkeää löytää ne henkilöt, jotka apua tarvitsevat. Yksi iso ryhmä ovat aikuistuvat nuoret, joiden elämänhallinta on tavalla tai toisella luisumassa käsistä. He tarvitsevat neuvoja ja apua ajoissa.

– Talousongelmat löytyvät hyvin monen muun ongelman taustalta, joten niihin on puututtava ja panostettava kovalla kädellä. Siitä olen varma, että kiinnostus oman talouden hallintaan on olemassa. Moni ei vaan yksinkertaisesti osaa tai kehtaa tietoa ja apua hakea, hän harmittelee.

– Vastaan itse Asiakastiedossa #TarkkaFyrkka-hankkeesta, jossa kehitämme yhdessä Nuorten Akatemian kanssa keinoja jakaa tietoja taloudenhallinasta ja opettaa sitä kouluissa, hän kertoo ja paljastaa, että aiheesta on annettu ohjausta myös taloustaitoja opettaville henkilöille.