Dr. Dren hiphop-klassikko The Chronic suoratoistossa – julkaisupäivä oli tuskin sattuma

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dr. Dren vuonna 1992 ilmestynyt The Chronic lukeutuu hiphopin klassikkoalbumeihin. Klassikkostatuksesta huolimatta albumia ei kuitenkaan ole päästy kuulemaan vuosiin Spotifyssä, Apple Musicissa ja Tidalissa. Viime keväänä tilanne kuitenkin muuttui, ja fanit saivat viimein klassikon kuultavakseen.

Fanien iloksi The Chronic saapui huhtikuussa myös suoratoistopalveluihin, joissa se onkin saanut odotetusti suuren suosion. Julkaisupäivän valinta oli tuskin sattuma, sillä albumi ilmestyi suoratoistettavaksi kannabiskulttuurin epävirallisena juhlapäivänä 20. huhtikuuta.

Vuosien viivästyksen taustalla olivat kiistat albumin oikeuksista. Vuonna 2011 Dr. Dre voitti oikeusjutun levy-yhtiö Death Row Recordsia vastaan, jolloin albumin tulevat julkaisuoikeudet siirtyivät hänelle. Yhdysvaltojen Kongressin kirjastoonkin tänä vuonna valittu albumi sisältää funk-vaikutteisen Yhdysvaltojen länsirannikon gangsta rapin klassikkokappaleet kuten Nuthin’ But a G Thang ja Let Me Ride.