Havaijin Kilauea-tulivuori purkautuu – hurja näky ikuistettiin videoiksi ja kuviksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kilauea on Havaijin saarten lukuisista tulivuorista nuorin. Nyt tulivuori on jälleen purkautunut, aiheuttaen punaisen hälytyksen Havaijin suurimmalla saarella.

Kilauean purkautuminen alkoi myöhään sunnintai-iltana. Alueella mitattiin myös maanjäristys, jonka voimakkuus oli 4,4 Richterin asteikolla. NPR-uutissivuston mukaan viranomaiset kehottivat Havaijin asukkaita pysyttelemään kodeissaan tulivuoren ilmaan lennättämän vulkaanisen tuhkan vuoksi.

Tulivuoren purkautuminen kuvattiin videoiksi ja kuviksi, jotka levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Maailman aktiivisimpiin tulivuoriin lukeutuva Kilauea purkautui viimeksi vuonna 2018. Tuolloin tuhannet asukkaat joutuivat evakuoimaan kotinsa, ja purkaus aiheutti mittavia tuhoja Havaijilla.