Joulupukki ja virallinen poliisiporo Artturi julistivat liikenteen joulurauhan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joulurauha on julistettu liikenteeseen. Joulurauhan julisti Lapin poliisilaitoksen ylikomisario Rauno Pätsi Rovaniemellä 21. joulukuuta. Tapahtumassa oli mukana Joulupukki ja virallinen poliisiporo Artturi.

Tapahtuman järjestäjät haluavat liikenteen joulurauhan julistuksella muistuttaa kansalaisia ja myös Joulupukkia noudattamaan joululiikenteessä nopeusrajoituksia, liikennesääntöjä sekä ajamaan kelien mukaisesti ja erityisesti huomioimaan muut tienkäyttäjät.

– Joululiikenne tulee olemaan vilkasta tänäkin vuonna vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Jos matkaan on lähdettävä, lähde vain terveenä ja varaa matkaan riittävästi aikaa, noudata varovaisuutta ja huolellisuutta liikenteessä – kiire pois ja joulurauha myös liikenteessä. Tärkeintä on turvallinen perille pääsy, ylikomisario Pätsi muistuttaa.

Jos tie on liukas tai lumituisku on tukkinut tien, ilmoita huomiosta Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100. Tieto välitetään sekä urakoitsijalle että ELY-keskuksen aluevastaavalle. Liikenteen joulurauha julistettiin jo 13. perättäistä kertaa. Poliisin yhteistyökumppaneina olivat tänä vuonna Lapin ELY-keskus ja Liikenneturva.