Lapset heittivät pullopommin pitseriaan Ilmajoella – poliisilta vakava viesti vanhemmille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lasten ja nuorten joululomat tarkoittavat myös monella paikkakunnalla kupeiden hedelmien suorittavan tavallista enemmän älyvapaita ideoitaan. Yksi holtittomien tenavien suorittama tempaus on tapahtunut Ilmajoella. Lapset heittelivät limsapulloihin tehtyjä pommeja paikalliseen pitseriaan.

Poliisi sai tiedon pullopommista maanantaina 21. joulukuuta. Tapahtumapaikalla selvisi, että limsapullopommien heittelyt ovat alkaneet jo lauantaina 19. joulukuuta. Tapahtumapaikalta oli nähty tuolloin poistuneen juosten kolme lasta. Maanantaina tapahtuma toistui uudelleen. Tällöin tekijänä oli yksi poika.

Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan pojan. Alustavan tutkinnan perusteella rikolliseen tekoon epäillyt ovat alle 15-vuotiaita. Poliisi jatkaa asian esitutkintaan sen selvittämiseksi, onko asiassa syytä epäillä tekoon yli 15-vuotiasta. Samalla selvitetään pommien aiheuttamien vahinkojen suuruus. Paikallisille lastensuojeluviranomaisille on ilmoitettu asiasta ja asian käsittely jatkuu siellä.

– Alustavien tietojen perusteella kyse on todennäköisesti limsapullopommista, eli limsapulloon on laitettu muita aineita, joka saa aikaiseksi kemiallisen reaktion ja pullo räjähtää. Poliisi kehottaa jälleen kerran vanhempia muistuttamaan omatekoisten pommien vaarallisuudesta. Räjähtäessään pommit voivat aiheuttaa vaaraa niin sivullisille, kuin tekijälle itselleen.