Miehet pelasivat hyytävän shakkiottelun – tietenkin avannoissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Shakin pelaaminen on ollut viime viikkoina kuuma aihe Netflixin Musta kuningatar, eli The Queen’s Gambit -sarjan ansiosta. Nyt internetissä on päästy ihmettelemään hieman toisenlaista tyyliä pelata shakkia.

Siinä missä Musta kuningatar hehkuu 1960-luvun glamouria, eroaa tuoreen Youtube-videon tunnelma siitä melkoisesti. Videolla kaksi kanadalaiset Ron Batuigas ja Nick McNaught pelaavat shakkia hyisissä olosuhteissa. He ovat kumpikin pulahtaneet avantoihin, ja shakkilauta on asetettu miesten keskelle jäälle.

Miesten mukaan he päättivät pelata shakkia avantouinnin aikana, sillä he uskoivat pelin pitävän ajatukset poissa kylmyydestä. McNaught kertoo Huffpost-sivuston mukaan avantosession kestäneen noin viisi minuuttia ja ilman lämpötilan olleen -20 astetta pakkasen puolella.