NORAD sai erikoistehtävän – satelliitti seuraa Joulupukin matkaa reaaliajassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus NORAD on Yhdysvaltain ja Kanadan yhteinen organisaatio, joka vastaa Pohjois-Amerikan ilmapuolustuksesta. Viime vuosina se on saanut jouluisin viranomaisilta erikoistehtävän, kun komentokeskusta on pyydetty valjastamaan tiedustelusatelliitit seuraamaan reaaliajassa Joulupukin matkaa maailman ympäri.

Norad Santa Tracker

Seuranta on alkanut hetki sitten, Suomen aikaa kello 11.00. Joulupukin matkaa voi seurata reaaliajassa komentokeskuksen verkkosivuilla. Viranomaisten seurantatietojen perusteella Joulupukin nopeus on tällä hetkellä useita tuhansia kilometrejä tunnissa. Jopa tätä menoa hänellä tulee kiire jakaa kaikki lahjat huomiseen aamupäivään mennessä.