Suomalainen tuolikeksintö: ”Vieterin avulla voi hytkytellä itseään”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Lukuisat tutkimukset ovat todistaneet, että istumatyö on haitallista terveydelle ja hyvinvoinnille. Toimistotyöntekijöiden avuksi on kehitetty paremman asennon takaavia satulatuoleja ja säädettäviä työpöytiä, ja osa uutuustuotteista on kehitetty Suomessa. Eräs niistä on vieteriä hyväksikäyttävä satulatuoli.

– Perstuntumalla vieterituolin vieterin avulla voi hytkytellä itseään. Istuminen on tieteellisesti todettu kuolemaksi, mutta tämä ei tietenkään pidä paikkaansa vieterituolin kohdalla, joka vetreyttää elämää entisestään, kertoo Arctic Team Oy:n omistaja Marko Eskola.

Vieterituoli vahvistaa tukilihaksia, kehittää tasapainoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Samankaltaisia hyötyjä on tavoiteltu aiemmin muun muassa jumppapallon päällä istuen. Toimistotyöntekijöiden olisi muistettava pitää säännöllisesti taukoja istumisesta. Työergonomiaan tulee kiinnittää huomiota, jotta työkyky säilyy pidempään. Kerroimme oikeanlaisesta työskentelyasennosta aiemmin täällä.