Aikuisviihdejätti skandaalin keskiössä – piilottanut suuren osan sisällöstään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikuisviihdesivusto Pornhub on ollut viime viikkoina kohun keskiössä. Syynä on New York Times -lehden taannoin paljastus, jonka mukaan sivustolta on löytynyt hyväksikäyttöä ja jopa alaikäisistä kuvattua materiaalia sisältäviä videoita.

Pornhubiin on kohun myötä tullut uusia rajoituksia. Sivustolta on poistettu kaikki videot, joiden sisältöä ei ole vahvistettu lailliseksi ja esiintyjien luvalla jaetuksi. Aikaisemmin kenellä tahansa oli mahdollisuus ladata sivustolle materiaalia, mutta nyt se onnistuu vain todennetuilta käyttäjiltä kuten tuotantoyhtiöiltä ja videoilla esiintyviltä malleilta itseltään.

Osa piilotetuista videoista saattaa palata sivustolle tulevaisuudessa, sillä yhtiö ilmoitti aloittavansa niiden tarkastuksen ensi vuoden alussa. Pornhub myös poisti taannoin mahdollisuuden ladata videoita sivustolta omalle koneelle.

Julki tulleiden paljastusten myötä luottoyhtiöt Visa ja Mastercard ilmoittivat lopettavansa Pornhubin maksujen käsittelyn. Vice-lehden mukaan Visa lopetti maksujen käsittelyn myös Pornhubin emoyhtiön omistamilta muilta sivustoilta, joihin lukeutuvat muun muassa aikuisviihdeisvustot Redtube, Youporn ja Brazzers.