Batman ja ja Austin Powers -elokuvien tähti on kuollut – muistetaan kovanaamojen rooleista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tommy ”Tiny” Lister Jr. lukeutuu näyttelijöihin, joiden nimeä harva tietää, mutta jonka kasvot ovat todennäköisesti jääneet monien mieleen lukuisista elokuvista. Nyt kovanaamojen ja pahisroolien näyttelemisestä ja painikehistä tunnettu Lister on kuollut 62-vuotiaana.

Tommy Lister löydettiin tajuttomana Kalifornian Marina De Reystä sijaitsevasta kodistaan tiistaina, ja hänet julistettiin myöhemmin kuolleeksi. Tähden kuolinsyy ei ole AP-uutistoimiston mukaan tiedossa. Lister sairastui aikaisemmin tänä vuonna koronavirukseen ja parantui siitä, mutta hän kärsi ennen kuolemaansa jälleen hengitysongelmista.

Tommy Lister aloitti uransa 1980-luvulla pienissä elokuvarooleissa ja showpainikehissä. Hänen todellinen läpimurtonsa tapahtui vuonna 1995 Ice Cuben ja Chris Tuckerin tähdittämässä Friday-komediassa, jossa hän esitti naapuruston asukkaiden pelkäämää riitapukaria. Muita tähden tunnettuja elokuvia olivat The Fifth Element – puuttuva tekijä, Jackie Brown, Austin Powers ja Kultamuna sekä The Dark Knight.