MTV: Vuokatin Katinkullassa koronaviruslinko – jo 12 lomailijalla todettu tartunta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Joulua Vuokatin Katinkultaan viettämään lähteneellä lomailijalla on todettu koronavirustartunta jouluaattona. Nyt määrä on kasvanut jo 12 tartunnan saaneeseen. Osa tartunnan saaneista on matkustanut oireisena Vuokatista kotiin.

– Tartunnan saaneista yhdeksän on ollut karanteenissa sairastuessaan. Osa on matkannut kotipaikkakunnalleen karanteenissa ja osa oireisena, Kainuun sosiaali- ja terveyshuollon kuntayhtymän pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo MTV Uutisille.

Tartuntojen jäljitys on ollut vaikeaa, koska runsas määrä ihmisiä on lomaillut kylpylässä jouluna. Nyt todetut tartunnat on ainakin kolmella eri seurueella. Koronavilkku on ilmoittanut mahdollisesta tartunnasta ja ilmoituksen saaneita ohjataan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.