Vaasassa surmattu oli Klamydia-yhtyeen perustajajäsen – poliisi pidättänyt useita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jouluna Vaasasta kantautui uutisia henkirikoksesta, kun Pohjanmaan poliisilaitos ilmoitti ottaneensa useita henkilöitä kiinni epäiltynä keski-ikäisen miehen surmasta yksityisasunnossa Vaasan Gerbyssä. Poliisi ilmoitti tiedottavansa tapauksesta lisää vasta tänään maanantaina, mutta eilen Kaaoszone ja Ilkka-Pohjalainen kertoivat, että surmattu oli Klamydia-yhtyeen perustajajäsen.

Lehtitietojen mukaan vaasalaisen punk-yhtyeen alkuperäinen rumpali Toni ”Kape” Karppi menehtyi jouluyönä. Hän ei ole ollut mukana yhtyeen kokoonpanossa vuoden 1990 jälkeen. Yhtyeen läpimurto tapahtui vasta rumpalin vaihtumisen jälkeen. Poliisin julkistamien tietojen mukaan tapausta epäillään ainakin toistaiseksi henkirikokseksi. Alustavien tietojen mukaan poliisi on mahdollisesti tiedottamassa tapauksesta lisää tänään maanantaina.

Toni Karppi, aikaisemmalta nimeltään Toni Pitkäsalo, sanoitti useita Klamydian alkuaikojen kappaleita albumeille, joiden myötä yhtye teki lopulta läpimurtonsa 1990-luvun ensimmäisinä vuosina. Karpin kynästä syntyivät sanoitukset muun muassa kappaleisiin Punajuuren Värinen Ompelukone, Vilho, Harri-Possu, Kuljukka, Joiku, Viikko Pieleen sekä ikivihreäksi muodostuneeseen Puutavaraa-klassikkoon.