VR:n uusi aluevaltaus – kuljettaa jatkossa myös pikalähetyksiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Korona on aiheuttanut haasteita useiden yritysten liiketoiminnalle. VR:llä matkustajamäärät ovat laskeneet huomattavasti, joten yhtiö aloitti aiemmin keväällä juna-aterioidensa myymisen kuluttajille. Nyt VR laajentaa reviiriään pakettilähetysten maailmaan.

– VR:n junissa kuljetetaan jatkossa Pohjoismaiden johtavan pikakuljetusyritys Jetpakin lähetyksiä. Yhteistyöhön kuuluu kiireellisten lähetysten, kuten terveydenhuollon näytteiden ja teollisuuden varaosien, kuljettaminen kaukoliikenteen matkustajajunissa, yhtiöstä tiedotetaan.

Jetpakin kuljettaja toimittaa paketin junan konduktöörille, ja konduktööri puolestaan luovuttaa paketin perillä jälleen Jetpakin kuljettajalle. Paketti pidetään matkan ajan turvassa suljetussa lukollisessa tilassa. Tässä vaiheessa kuljetuksia tehdään Helsingistä lähtevillä sekä Helsinkiin saapuvilla suorilla yhteyksillä.