Mainitseeko Sauli Niinistö uudenvuodenpuheessa Palanderin tai ämpärin?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosi 2020 tullaan muistamaan koronapandemiasta, mutta ensi vuosi toivottavasti siitä toipumisesta. Vuodenvaihteessa presidentti Niinistön perinteiseen puheeseen kohdistuukin nyt poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa, sillä puheen sisältöä pohditaan jo nyt kovasti. Presidentin uudenvuodenpuheen perinteen aloitti radiossa vuonna 1935 P.E. Svinhufvud ja televisiossa vuonna 1958 Urho Kekkonen.

Uudenvuodenpäivänä kello 12.00 alkava presidentin puhe käsittelee mitä todennäköisimmin koronakriisiä ja sen monia seurauksia, mutta puheen muusta sisällöstä voi tällä kertaa lyödä jopa vetoa. Mr Greenin asiantuntijat ovat arvioineet eri sanojen todennäköisyyksiä ja tulleet siihen tulokseen, että presidentin puheen todennäköisimpiä sanoja ovat kansalaiset, tulevaisuus, ilmastonmuutos, rauha, turvallisuus, lapsi ja vihapuhe. Myös Ruotsin ja Venäjän mainintaa pidetään todennäköisenä.

Vähiten todennäköisiä sanoja ovat asiantuntijoiden esimerkiksi ämpäri, katiska ja Masked Singer. Niistä panoksen saisi takaisin satakertaisena. Venäjän myrkyttämän Aleksei Navalnyin maininta toisi 50-kertaisen potin. Koronavuoden aikana positiiviset uutiset ovat tavallista tärkeämpiä, joten Huuhkajien ja Leijonien mainitseminen tuo veikkaajan potin takaisin 15-kertaisena. Lakia rikkoneen ministeri Haaviston mainitseminen nimeltä palkittaisiin kymmenkertaisesti kuten myös ministerin laittomuudet hyväksyneen Marinin maininnasta.