Miljardööri osti Michael Jacksonin Neverland-tilan 22 miljoonalla dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaliforniassa sijaitseva Neverland Ranch on seisonut tyhjillään sen omistaneen Michael Jacksonin kuoltua vuonna 2009. Nyt kuuluisa 11 neliökilometrin kokoinen tila on saanut uuden omistajan.

Neverland Ranchin osti yhdysvaltalainen miljardööri ja Michael Jacksonin vanha ystävä Ron Burkle. Hänen kerrotaan Wall Street Journal -lehden mukaan maksaneen tilasta 22 miljoonaa dollaria, eli noin 18 miljoonaa euroa. Burkle tunnetaan menestyksekkäänä sijoittajana ja muun muassa NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin omistajana.

Neverland asetettiin myyntiin vuonna 2015 100 miljoonan dollarin hintaan, mutta vuosien saatossa tilan hintapyyntö on pudonnut melkoisesti. Michael Jackson itse osti tilan vuonna 1987 19,5 miljoonalla dollarilla. Hän rakennutti Neverlandiksi Peter Pan -tarinan Mikä-mikä-maan mukaan nimeämälleen alueelle muun muassa oman huvipuiston ja eläintarhan.