Säätila heikentää tänään ilotulitteiden näkymistä – näin vuosi vaihtuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää on koko maassa pilvinen vuodenvaihteen aikana. Maan etelä- ja keskiosassa vietetään juhlaa suojasäässä, pohjoisessa on pikkupakkasta. Idässä sataa lunta ja paikoin jäätävää tihkua.

Maan länsiosassa lunta voi siellä täällä kertyä muutama senttimetri. Poutaisinta on lounaassa. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskosen mukaan sadealue siirtyy uudenvuodenyön aikana pohjoisosaan, missä lumisadetta kertyy noin 2–6 senttimetriä.

Sateista johtuen ajokeli huononee. Uudenvuodenpäivän jälkeen viikonloppuna kaakosta nousee uusi matalan keskus, joka tuo maan itäosaan lisää lumisateita. Muualla maassa on odotettavissa poutaista pakkassäätä.

https://twitter.com/meteorologit/status/1344273067233734656/photo/1