Boston Dynamicsin robotti oppi tanssimaan – todellinen parkettien partaveitsi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet pelkäävät koneiden vievän ihmisten työt tulevaisuudessa, mutta robotit saattavat syrjäyttää ihmisen myös tanssilattioilla. Tuoreen videon perusteella yhdysvaltalaisen Boston Dynamics -yhtiön robotti ei nimittäin kalpene tanssiliikkeissään ihmisille.

Viraalivideolla esitellään Boston Dynamics -yhtiön ihmismäisen Atlas-robotin tuoreimpaan taitoon. Robotti on opetettu tanssimaan, ja se esittelee liikkeitään The Contours -yhtyeen Do You Love Me -kappaleen tahtiin. Pian tanssiin liittyvät myös Spot-robottikoira ja laatikoiden käsittelyyn suunniteltu Handle.

Yhtiö kertoi haluavansa videolla toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta. Boston Dynamicsin robottien nopeaa kehittymistä on esitelty yhtiön videoilla vuosien aikana lukuisia kertoja. Taannoin autovalmistaja Hyundai Motor Group osti yhtiön osake-enemmistön 1,1 miljardin dollarin hintaan.