Hämmentävä asunto myynnissä – sisältää seitsemän vankiselliä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Vermontissa myynnissä oleva koti soveltuu erityisesti ihmisille, joilla on epätyypillisiä harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita. Talosta löytyy jotain, mitä ei ole aivan jokaisessa kodissa.

Guildhallissa sijaitsevassa 1 400 neliömetrin kokoinen talo on päällisin puolin melko tavanomaisen näköinen 1800-luvulla rakennettu puutalo. 121 280 euron hintaan myytävä koti pitää sisällään neljä makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja remontoidun keittiön. Niiden lisäksi talossa on seitsemän vankityrmää.

Vaikka vankiselleistä voisi tulla mieleen bondage-leikit tai jopa laittomat harrastukset, on niiden taustalla toisenlainen selitys. Vuonna 1878 rakennettu koti toimi nimittäin alun perin samaan aikaan sekä putkana ja sitä ylläpitäneen vanginvartijan kotina. Realtor.com-sivustolla myynnissä oleva talo toimikin vankilana vielä vuoteen 1969 saakka.