Koronavuoden komea kääntöpuoli – mökkikauppa kuumempana kuin aikoihin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuosi 2020 kirjoitetaan historiankirjoihin vuonna, jolloin ihmiset tekivät paluun perusasioiden äärelle. Ulkomaan matkat siirtyivät oman kodin ja kesämökin piiristä nauttimiseen perheen kesken. Tämä näkyi myös mökkikauppojen määrissä.

Kiinteistömaailma on tiedottanut, että yritys teki vuonna 2020 noin kolmanneksen enemmän vapaa-asuntokauppoja kuin edellisvuonna. Vilkas kaupanteko jatkui ennätyspitkään: vielä joulukuussakin vapaa-ajanasuntojen kauppamäärä kasvoi edellisvuoteen nähden yli 33 prosenttia ja ylitti alkuvuoden kuukausien kauppamäärät. Kesäkausi oli kaikkein vilkkain, suorastaan supervilkas.

– Kesäkuussa kauppamäärät kasvoivat melkein 80 prosenttia edellisvuoden kesäkuuhun verrattuna. Huomionarvoista on, että kauppa-aktiivisuus on jatkunut kovana näihin päiviin asti. Vielä joulukuussakin teimme enemmän vapaa-ajanasuntokauppaa kuin yhtenäkään korona-aikaa edeltäneenä kuukautena tammi-maaliskuussa, Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Risto Kyhälä kertoo.