Panettaako krapulassa tavallista enemmän? Tästä syystä halut kasvavat darrapäivänä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusi vuosi alkaa usein krapulassa. Roskaruoan ja limonadien lisäksi monet janoavat seksiä darraa potiessaan. Seksuaaliterapeutti Tiia Merikanto paljastaa, että krapula lisää ihmisten seksihaluja hormonitasapainomuutosten vuoksi. Muutokset ovat yksilöllisiä.

– Monilla on varmasti omakohtainen kokemus siitä, kuinka krapulassa haluttaa tavallista enemmän. Se ei ole pelkkä uskomus. Alkoholi vaikuttaa ihmisten toimintaan, mutta myös hormoneihin. Pienikin määrä alkoholia nostaa testoteronitasoa – myös naisilla. Testosteroni taas lisää seksuaalista halukkuutta, kertoo seksuaaliterapeutti Tiia Merikanto Sinful-sivustolle ja jatkaa:

– Toisaalta ihmisten hormonitasot ovat tavallisestikin aamulla korkeimmillaan, mikä sekin voi osaltaan selittää halukkuutta seksiin. Taustalla voi olla myös muisto edellisestä illasta, kun seksi ei humalan vuoksi onnistunutkaan. Seksuaalinen lataus ei ole päässyt purkautumaan, joten se toteutetaan aamulla. Myös kosketus ja läheisyys lievittävät krapulan tuomaa kurjaa oloa lisätessään elimistön mielihyvähormoneja.