Tämä on paras uudenvuodenlupaus – lisää erotiikkaa parisuhteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisten ei ole järkevää luvata uutenavuotena asioita, joita ei alunalkaenkaan pysty toteuttamaan. Sen sijaan kannattaa panostaa elämänlaadun kokonaisvaltaiseen parantamiseen pitkällä tähtäimellä. Toimiva seksielämä on yksi parisuhteen kulmakivistä.

Parisuhteesta ja seksielämästä olisi tärkeää pitää hyvää huolta ympäri vuoden, ja siksi Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen suosittelee pariskuntia viettämään ”parisuhteen uutta vuotta” vaikka joka kuukausi. Lupaa esimerkiksi viettää kumppanisi kanssa eroottinen spesiaalihetki kerran kuukaudessa, jolloin molemmat panostatte hieman arkiseksiä enemmän puitteisiin. Seksi lisää seksin määrää.

-Tärkeintä lupausten toteutumisessa on niiden takaa löytyvä motivaatio. Jos et ole pohtinut muutosta pidempään tai et pidä tekemääsi lupausta itsellesi tärkeänä asiana, ei se yleensä tule pitämään kovin pitkään. On siis hyvä tehdä harkittuja lupauksia, kirjoita ne vaikkapa ylös ja puhu niistä läheisillesi ääneen. Ympäristön tuki on erityisen tärkeää niinä hetkinä, kun lupauksen pitäminen tuntuu haastavalta, Lavikainen sanoo.