Volkswagen kehitti minirobotin auton lataukseen – kuin suoraan Star Warsista

Autot Digi · Tim Isokivi

Sähköautojen lataaminen saattaa tulevaisuudessa tapahtua robottien avustuksella. Autovalmistaja Volkswagen on nimittäin esitellyt tuoretta keksintöää, pienen latausapulaisen prototyypin.

Volkswagenin ideana on, että autoilija voisi kutsua älypuhelimellaan paikalle latausavustajan parkkeeratessaan ajoneuvonsa parkkihalliin. Pienikokoinen robotti hakeutuisi itsestään auton luokse laturi mukanaan ja kytkisi sen kiinni. Latauksen ollessa valmis robotti palaisi itsekseen noutamaan laturin pois.

Latausrobotti on jopa varustettu siitä eläväisemmän näköisen tekevillä, silmiä muistuttavilla ruuduilla. Konseptin ulkonäköä onkin verrattu Star Wars -elokuvien R2D2-robottiin. Vaikka robotti on vasta prototyypin asteella, on Volkswagenin tavoitteena tehdä ideasta lähitulevaisuudessa todellisuutta.