Julkkisten suosima seurakunta kuin pintaliitäjien yökerho – VIP-tiloja ja irtosuhteita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa toimiva Hillsong Church on ollut skandaalien keskiössä viime viikkojen ajan. Koko vyyhti alkoi purkaantua kun Justin Bieberin luottopastori Carl Lentz jäi kiinni uskottomuudesta. Lopulta paljastui, että se oli vain jäävuoren huippu.

Seurakunnan messuja ja sunnuntain jumalanpalveluksia on järjestetty kuin yökerhon tapahtumia. Tilaisuuksissa on ollut erilliset VIP-aitiot julkisuuden henkilöille, joihin on voinut jonottaa tai saada erityistapauksissa nimensä listalle. Uskonto oli verhoiltu erikoiseen pintaliitokäytäntöön, Page Six uutisoi.

Aiemmin kerrottiin, että seurakunta oli samalla uskovaisten deittipalvelu, joka välitti vapaaehtoisia seksisuhteisiin kirkon korkeimmissa viroissa olevien kanssa. Pastori Carl Lentzillä kerrotaan olleen useita salasuhteita ja joidenkin väitteiden mukaan hän on käyttänyt jopa seurakuntalaisiaan seksuaalisesti hyväksi. Hillsong Church on alunperin lähtöisin Australiasta. Justin Bieberin lisäksi seurakuntaan ovat kuuluneet muun muassa Selena Gomez, Chris Pratt ja Kourtney Kardashian.