Simon Cowell harkitsee kannetta sähköpyörävalmistajaa vastaan – oli halvaantua onnettomuudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viihdemogili Simon Cowell toipuu parhaillaan elokuussa tapahtuneesta vakavasta sähköpyöräonnettomuudesta fysioterapian avulla. Tähden selkä murtui kolmesta kohdasta, ja hän oli vaarassa halvaantua. Nyt hänen kerrotaan harkitsevan kannetta pyörän valmistajaa vastaan.

EB-01 -pyöriä valmistavan Swind-yhtiön entisen työntekijän mukaan Simon Cowell harkitsee nostaansa oikeustoimet yhtiötä vastaan. Anonyyminä pysyttelevän ex-työntekijän mukaan onnettomuudelta olisi voitu välttyä, mikäli Cowell olisi pyörän kauppojen yhteydessä opetettu käyttämään sitä kunnolla. Hän myös kuvailee valmistajien tietävän pyörän voivan olla erittäin vaarallinen.

EB-01 -pyörää kuvaillaan teholtaan ja nopeudeltaan huomattavasti tavanomaisia sähköpyöriä tehokkaammaksi. Lähes 100 kilometrin tuntivauhtiin kykenevän pyörän käyttö on kiellettyä Iso-Britannian teillä. Mikäli Simon Cowell päätyy nostamaan kanteen, saattaa hän The Sun -lehden mukaan vaatia Swindiltä vahingonkorvauksia jopa 11 miljoonan euron edestä.